Om

Ensemble Barocca dyrker - som ensemblets navn hentyder til - repertoiret fra barokken, dvs. fra ca. 1600-1750, en periode hvor nogle af den klassiske musiks største komponister virkede, en tid hvor der blev komponeret herlig musik med masser af saft og kraft.

Ensemblet blev etableret i 2014 i forbindelse med studier i tidlig musik på Det kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Ensemblets medlemmer har en bred kammermusikalsk erfaring og ynder med særlig passion barokmusikken spillet på originalinstrumenter. Ensemblet er dermed en del af den musikbevægelse, der søger den autentiske opførelsespraksis i forhold til bl.a. stemning, spilletempi, buestrøg og frasering. Ensemble Barocca spiller koncerter med et begejstret nærvær både internt og i formidlingen til publikum.

Ensemblet og dets medlemmer er en væsentlig drivkraft bag Odense Barokfestival. Se link dertil.



Ensemble Barocca består af :

Christine Nonbo Andersen, sopran

Tinne Albrechtsen, barokviolin

Maria Rosenkilde Qvist, barokcello

Babett Hartmann, cembalo

Christine Nonbo Andersen er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2014. Christine favner et alsidigt repertoire og bevæger sig med stor autencitet mellem de forskellige stilarter. Dog dyrker hun i særdeleshed den tidlige vokalmusik. Christine har i en årrække været sanger i det danske Tolkien Ensemble, med hvem hun har turneret i store dele af Tyskland samt medvirket ved fire åbningskoncerter i DR's Koncerthus i 2009.

Med op mod 55 koncerter om året er Chrisitne en efterspurgt ensemblesanger. Hun har siden 2009 været medlem af Holmens Kirkes Kantori og Vokalensemble. Siden 2014 har hun ligeledes været fast medlem af vokalensemblet Musica Ficta, og senest har hun vundet en fast stilling i DR Vokalensemblet.











Tinne Albrechtsen studerede moderne violin på Det kgl. Danske Musikkonservatorium (DKDM) og tog diplomeksamen hos Professor Milan Vitek. Har bevæget sig mellem mange genrer, fra den klassiske til den rytmiske/improvisatoriske. Siden da studier på barokviolin på tidlig musik - linjen på DKDM hos Arek Golinski og Peter Spissky.
















Maria Rosenkilde Qvist har studeret moderne cello ved solocellist og professor Niels Ullner på Det Fynske Musikkonservatorium, Odense, hvorfra hun tog diplomeksamen i 2007. Ved siden af har hun studeret barokcello hos Tom Pitt fra Concerto Copenhagen. I 2009 optaget hos samme på DKDMs tidlig musik - linjen på barokcello. Fra 2012 studier hos Susie Napper, Canada, og hos barokviolinist, Peter Spissky, i Kbh. Maria deltog i Amsterdam Early Music Summer School 2012. Maria er medstifter af barokensemblet Ensemble Barocca og siden 2015 medlem af Den Fynske Fløjtekvartet. Hun giver koncerter i forskellige sammenhænge både i Danmark og i udlandet på både barokcello og moderne cello og underviser i cello på Slagelse Musikskole siden sommeren 2007, . Kandidateksamen i barokcello fra DKDM, 2016. Videre studier i barokcello ved Mime Brinkmann, Stockholm. Med til at grundlægge Odense Barokfestival i 2016 og siden da kunstnerisk leder af festivallen og fast medlem af Odense Barokfestivalorkester.






Babett Hartmann studerede orgel på "Hochschule für Musik und Theater Felix Mendelssohn Bartholdy" ved Professpr og Thomas-organist i Leipzig, Ulrich Böhme. Dette resulterede i 2007 i en BA-grad samme sted. Samtidig arbejdede hun i Lepzig som organist, kantor og børnekorsdirigent på Schola Cantorum.

Hun fortsatte herefter sine videre studier i Danmark på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ved Professor Hans Fagius (orgel), Søren Christian Vestergaard (kirkespil). I 2010 blev hun optaget på solistklassen på DKDM ved Professor Hans Fagius og Yuzuru Hiranaka. Derefter studie medcembalo som hovedfag på DKDMs tidlig musik - linje hos Ketil Haugsand.

Babett Hartmann har en omfattende koncertvirksomhed, og hun har blandt andet givet koncert på det historiske Compenius orgel i Hillerød og Raphaëlis orglet i Roskilde Domkirke.

Koncertrejser til bl.a. Tyskland, Mallorca, Italien og Japan og masterclasses med blandt andre Michel Bouvard, Wolfgang Zerer og Michael Radulescu. Senest deltog hun i orgelkonkurrencer i St. Albans, England, Silbermann-Wettbewerb i Freiberg, Tyskland og Bach-Wettbewerb i Leipzig, Tyskland.

Babett Hartmann har siden 2011 været ansat som organist i Grundvigskirken, København.









ENSEMBLE Barocca


                                            www.ensemblebarocca.dk        e-mail: kontakt@ensemblebarocca.dk